ZASEBNA GIBALNO-RAZVOJNA PRAKSA ZA STARŠE NOVOROJENČKA in DOJENČKA

 

ZA OPTIMALNO GIBALNO FUNKCIONALNOST DOJENČKOVEGA TELESA.

 

- Imate doma dojenčka, ki je hipoton?

- Imate doma dojenčka, ki je “t.i. len"?

- Je vaš dojenček pretirano zategnjen?

- Vaš dojenček pretirano stremi le v eno stran?

- Vaš dojenček nerad preživlja čas na trebuščku?

- Je vaš dojenček jokav ko ga položite na podlago?

 

Če ste si na vsaj eno vprašanje pritrdili z DA, potem je čas za obisk pri nas.

 

ZAKAJ?

Smo edina tovrstna zasebna gibalno - razvojna praksa, ki odpravlja vzrok pasivnih gibalnih omejitev in ne posledic.

 

SPECIALIZIRANI SMO ZA:  

Delo z novorojenčki in dojenčki v obdobju avtomatiziranih refleksov.

 

NAMENJENA:

Namenjena je staršem dojenčka v prvem letu starosti, pri katerem se pojavijo oz. so zaznane motnje v gibanju, mišičnem tonusu ali nesimetrični funkcionalnosti telesa - ne glede na trenutne ali “ocenjene”  gibalne sposobnosti dojenčka. (le te so lahko posledica okvare centralnega živčnega sistema).

 

Namenjena je pravzaprav vsem staršem dojenčka, tako nedonošenim kot donošenim dojenčkom (kot tudi vse tistim z morebitnimi težavami v sami nosečnosti, ob ali po porodu), ki zaradi določenih nepravilnosti ne zmorejo pridobiti oz. osvojiti prvih primarnih gibalno-funkcijskih sposobnosti, s katerimi dojenček osvaja zdrave / optimalne mejnike v razvoju. 

 

Pomembno je, da kot starši zaznate pomanjkanje v gibalni funkcionalnosti telesa dojenčka (slaba kontorola glave, nesimetrično delovanje leve in desne polovice telesa, neučinkovito preživljanje časa na trebuščku,.../so le eni od pokazateljev, da dojenček potrebuje pomoč in spodbudo). S prvimi tovrstnimi opazkami je potreben obisk v naši zasebni praksi, saj so pravočasno odkrite težave hitreje rešljive in enostavnejše, ter dojenčku v večini ne povzročajo dodatnega stresa.

 

Ker se zavedamo, da je gibanje (od rojstva dalje) esencialnega pomena in brez dvoma eden glavnih dejavnikov v razvoju (tako gibalnih kot tudi kognitivnih procesov), se v vsaki situaciji trudimo, da dojenček svoje mejnike dosega v svojem času - ko je nanje pripravljen. Predvsem pa na zdrav in naraven način - tisti, ki spodbuja dojenčka k optimalnemu gibalnemu razvoju. 

 

Pri našem delu si prizadevamo k pravilnemu gibalno – kognitivnemu usmerjanju dojenčka, vas starše, pa naučimo razumeti vseh pomembnih vidikov k napredovanju v razvoju. - in vam pri tem pomagamo da so gibalno ravojni procesi dojenčka čim bolj naravni in spodbudni.

 

METODIKA DELA:

Delujemo po principu BFM®(baby functional movement) metode - katera skrbi za dojenčkovo funkcionalno gibanje in po metodiki dela mednarodnega programa NMA (newborn movement assessment). Le- ta deluje po sistemu "BRIGHT" (Birthing process, assessing the Rotation, and Initiating a Gentle Healthy Touch - into a healthy baby movement).

 

Metoda v naši zasebni gibalno - razvojni praksi (po)skrbi za boljše razumevanje in poglobljen vpogled v osebni razvoj dojenčka, s katerim mu omogočimo najbolj optimalne temelje za razvoj v naslednjih ključnih mesecih / letih.

Naša posebnost: Metoda vključuje vse bistvene elemente mišično – skeletne funkcionalnosti, prepletena s senzoričnimi funkcijami, ki spodbujajo zdrav razvoj - ravnotežje, kontraravnotežje, rotacija, temeratura, propriocepcija, orientacija v prostoru so le nekatere med njimi.

 

Z individualnimi obravnavami dojenčku omogočamo kakovostno, predvsem pa specializirano in celovito obravnavo, v vspodbudnem okolju Centra FM, ki nudi vso oporo in celovit pristop k razumevanju razvoja dojenčka od rojstva dalje.

 

Z zgodnjo prepoznavo in pravočasno oceno pasivnih dejavnikov pri dojenčku oz. odstopanj, kot so hipotonija, hipertonija, ekstenzija in podobno, vam pomagamo, da dojenček (ob boku vašega razumevanja) prepozna svoje sposobnosti, jih aktivira in prepreči nadaljevanje nepravilnih vzorcev gibanja.

 

*(Na ta način lahko preprečimo marsikatero gibalno – razvojno nepravilnost).

 

GLAVNI NAMEN IN CILJ:

- analiza gibalne funkcionalnosti dojenčka

- preprečevanje nepravilnosti v samem gibalnem razvoju

- zgodnja prepoznava nepravilnih / pasivnih vzorcev gibanja

- diagnostika pasivnega procesa v razvoju dojenčka

- učenje in usmerjanje vas staršev skozi individualni process gibanja, ki se razlikuje od dojenčka do dojenčka

- celostna / individualna terapevtsko – razvojna obravnava (brez pritiska iz okolice)

- načrtovanje terapevtsko – gibalnega načrta in osvajanje posameznih mejnikov v razvoju

- spremljanje in podpora pri izvedbi izdelanega programa

- doseganje bolj optimalne funkcionalnosti v gibanju pri dojenčku

 

Ker se zavedamo, da je vsak dojenček individum, vam znotraj razvojne ambulante omogočimo celovit in individualni prostop, saj si želimo da so obravnave učinkovite in predvsem čimmanj stresne za dojenčka.

 

ZASEBNO GIBALNO - RAZVOJNO PRAKSO VODI

Saška Hribar Kuhar 

 

OBISK V GIBALNO - RAZVOJNI PRAKSI (individualna obravnava dojenčka) ZNAŠA: 49,90 eur

 

KONTAKT in NAROČANJE

Če imate kakršnokoli dodatno vprašanje ali pa bi se radi naročili na terapijo vas vabimo da nas pokličete ali pa izpolnete spodnji kontaktni obrazec.

 

 

 

Kontakt:

040 / 352 084

 

Center FM

Špruha 19,

IOC Trzin (Ljubljana/okolica)

 

imate vprašanje?

zastavite ga avtorici baby functional movement programa!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih