DOBRODOŠLI NA SPLETNI STRANI IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA FM!

GIBALNO-RAZVOJNI PROGRAM BABY FUNCTIONAL MOVEMENT OZ. VADBA ZA DOJENČKE OD ROJSTVA DALJE. 

 

VIR: Arhiv Centra FM

 

Mnogi starši se sprašujejo KDAJ je primeren čas, da pričnejo obiskovati vadbo za dojenčke. Seveda kot pri večini stvari se po tovrsten odgovor odpravijo na internet oziroma na razne forume, kjer pa žal ne dobijo kompetentnega in strokovnega odgovora.

 

Prvo in najpomembnejše pravilo in dejstvo, ki bi ga morali vedeti o vadbi za dojenčke je ta, da vadba dojenčku v nobenem primeru NE more škodovati, lahko mu zgolj pomaga in pripomore k boljšemu gibalnemu in kognitivnemu razvoju ter vsesplošnemu počutju.

 

Žal še velikokrat slišim od mamic, da so potrebovale kar nekaj časa, da so se odločile za obiskovanje vadbe za dojenčke, saj so jim mnogi govorili, da tega dojenček ne potrebuje oziroma da je dojenček še premajhen, da bi z njim hodila ven, kaj šele na vadbo.

 

Ne vem kaj vodi tovrstne ljudi, ki brez ustreznega znanja in izkušenj na področju razvoja dojenčkov, podajajo takšne nasvete, saj je dokazano da ravno vadba za dojenčke v prvih mesecih dojenčkovega življenja odločilno pripomore k dojenčkovemu kognitivnemu in gibalnemu razvoju.

 

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da ko se mamice  na vadbi sprostijo in začutijo da je vadba za dojenčke resnično nekaj, kar je dobro tako za dojenčka, kot tudi za njo ter ko to pomirjeno energijo začuti tudi dojenček, takrat se med dojenčkom in mamico ustvari prav posebna vez, ki ju še dodatno zbliža in poveže.

 

Velikokrat je razlog za uvodno nemirnost in jokavost dojenčka ravno v mamici, saj slednja še posebej če je na vadbo za dojenčke prišla prvič, ne ve kaj pričakovati, hkrati pa si tudi še ne zna dobro razlagati dojenčkovega joka. Jokanje dojenčka je zagotovo nekaj, kar mamice preplavi z negativno energijo, saj takoj pomislijo da z dojenčkom nekaj ni vredu.

 

Dejstvo pa je, da se dojenček v prvih tednih in mesecih svojega življenja, drugače kot preko jokanja sploh ne zna izražati. In ko dojenčka prvič seznanimo z novim prostorom in ko tam zagleda še ostale dojenčke je popolnoma normalna reakcija ta, da prične z jokanjem. Seveda se ta jok hitro pomiri, saj to ni jok v smislu, da dojenčku nekaj manjka, temveč zgolj naravna reakcija na to, da je v novem prostoru, da so zraven njega novi ljudje in ne zgolj njegova mamica.

 

Po lastnih izkušnjah na področju vadb in gibalnega razvoja dojenčkov lahko povem, da se dojenček že po eni uri popolnoma navadi prostora in ostalih ljudi, hkrati pa se tudi navadi na aktivnosti, ki jih z njim izvajamo na vadbah za dojenčke.

 

KAKŠNE SO POTEM PREDNOSTI OBISKOVANJA VADBE ZA DOJENČKE OD ROJSTVA DALJE:

 

- dojenčku omogočamo optimalen gibalni in kognitivni razvoj

 

- dojenčku izboljšamo vsesplošno počutje, hkrati pa vadba pripomore k bolj mirnemu spancu

 

- dojenček na vadbi spoznava in opazuje nove ljudi (socializacija)

 

- vadba za dojenčke v NOBENEM primeru ne škoduje dojenčku, temveč ima lahko zgolj POZITVNE učinke tako za dojenčka, kot tudi za mamico.

 

Vadba za dojenčke predstavlja nov aktiven način preživljanja časa v času porodniške.

 

Zatorej izkoristite čas na porodniškem dopustu, kar se da aktivno in optimalno, hkrati pa omogočite svojemu dojenčku optimalen gibalni in kognitivni razvoj!

 

Se vidimo v Centru FM,

Saška xx

 

PRIJAVITE SEBE IN SVOJEGA DOJENČKA NA VADBO ZA DOJENČKE PO METODI BFM®!

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih