VADBA ZA DOJENČKE PO METODI BABY FUNCTIONAL MOVEMENT (BFM®)

(za optimalni gibalni in kognitivni razvoj dojenčka)

Vadba za dojenčke po metodi BABY FUNCTIONAL MOVEMENT (BFM®) predstavlja 4.stopenjski gibalno razvojni program za novorojenčke in dojenčke. Izvajamo ga v obliki rednih tedenskih aktivnostih - vadba za dojenčke.

 

Vir: Arhiv Centra FM, vse pravice pridržane 

 

"Vadba za dojenčke po metodi BABY FUNCTIONAL MOVEMENT (BFM®) je program, ki je zasnoval vse potrebne elemente za optimalni razvoj dojenčka v prvem letu starosti" Saška H.Kuhar

 

Za dojenčkov optimalni razvoj ni potreben le gibalni razvoj, temveč tudi kognitivni, kajti le ta ima v prvem letu dojenčkovega življenja največji razvojni potencial.

 

S pomočjo našega 4.stopenjskega gibalno razvojnega BFM® programa za dojenčke, lahko aktivirate in spodbujate obe področji hkrati, pri tem pa na zabaven način gradite trdnejšo vez z dojenčkom.

 

VADBA ZA DOJENČKE JE NAMENJENA:

Mamicam z novorojenčki in dojenčki v prvem letu starosti.

 

POMNI!! ZA STARŠE DOJENČKOV, KI POTREBUJEJO INDIVIDUALNO OBRAVNAVO, SMO NA VOLJO V ZASEBNI GIBALNO - RAZVOJNI PRAKSI.

 

ZAKAJ SPODBUJATI GIBALNO RAZVOJNE SPOSOBNOSTI DOJENČKA?

Vsi se zelo dobro zavedamo, da je redna vadba z uravnoteženo prehrano ključ do zdravega telesa pri odraslih, a je tudi vse več takšnih, ki zelo dobro vedo, da tudi dojenčki potrebujejo zadostno telesno gibanje in razvijanje motoričnih sposobnosti v prid funkcionalnosti telesa, ki je pomembno za nadaljni razvoj dojenčka.

 

PREDNOSTI NAŠE VABDE ZA DOJENČKA.

Vsaka vadbena aktivnost pri dojenčku spodbuja naravno telesno aktivacijo funcionalnega telesa, posamezne vaje gradijo mišično - skeletni sistem, povečujejo koordinacijo, krepijo dojenčkov imunski sistem, poskrbijo za pospešeno delovanje metabolizma, predvsem pa dvigujejo dojenčkovo razpoloženje in aktivirajo njegov um.

 

KAR JE RES JE RES!

»Dojenčki, ki rastejo skupaj z redno telesno aktivnostjo, so manj nagnjeni k debelosti in imajo manj morebitnih težav, povezanih z debelostjo. Debelost (ki se v zadnjem času kaže kot ena najbolj zaskrbljujočih oblik obolenja, že pri dojenčkih) spremljajo vnetja, ki dolgoročno škodujejo skeletnemu sistemu. V izogib temu, redna fizična aktivnost pripomore k pravilnemu delovanju mišic in igra veliko bolj dinamično vlogo pri pravilni presnovi in morebitnih vnetjih« Greg Adams Phd – Pediatric Exercise Research Centre, 2014

 

NOVOROJENČEK

Najpomembnejša oblika funcionalnih motoričnih spsobnosti pri novorojenčku temelji na tehnikah nežnega dotika in elementov masaže. Le-ta nam preko različnih gibalnih in oprijemalnih tehnik omogoča, da na ljubezniv način izrazimo ljubezen in toplino svojemu dojenčku. Obenem dokazano izboljša dojenčkovo prebavo in cirkulacijo krvi v krvnem obtoku. Na srečanjih vas, starše, naučimo pravilnih prijemov dojenčka, predvsem pa na kakšen način ga spodbujamo k napredovanju tudi pri vsakdanji interakciji doma, v domačem okolju. Globji uvid v razumevanje gibalno - razvojnega procesa vam pomaga, da svojega dojenčka razumete in se z neverbalno komunikacijo povežete z njim v vseh smereh razvoja; Tako gibalnega, kognitivnega in čustvenega.

 

DOJENČEK

Osvajanje gibalno-razvojnih mejnikov je ključno za optimalni razvoj dojenčka, zatorej se ga je potrebno lotiti postopno, s pravo časovno hitrostjo in razumevanjem njegovih trenutnih gibalnih sposobnosti. Na srečanjih se posamezne vaje prilagajajo glede na osvojena znanja vsakega dojenčka posebej, saj mu le na takšen način lahko omogočimo sinhrono delovanje in usklajevanje funkcionalnih gibalno - kognitivnih procesov. Vaje, ki jih izbiramo so enostavne in lahko razumljive, saj je za nadgradnjo le-teh, potrebno razumevanje osnovnih "pravil". Ker se zavedamo, da se dojenčki v prvih tednov po rojstvu razvijajo z neizmerno hitrostjo, na vsakem srečanju poskrbimo za  skrbno izbrane učne "naloge", ki so potrebne so osvojitev vseh razvojno - gibalnih mejnikov, ki jih dojenček mora osvojiti, da zraste v samozavestnega in zadovoljnega malčka.

 

VADBA ZA DOJENČKE POTEKA VSAK TEDEN PO RAZPOREJENEM URNIKU 

 

Dan: Vsak PONEDELJEK in SREDO v mesecu

Ura: po razporejenem urniku

 

VADBA ZA DOJENČKE ZNAŠA:  

2x tedensko: 119,90 eur / mamico z dojenčkom 

1x tedensko: 84,90 eur / mamico z dojenčkom

 

MESTO NA VADBI JE ZAGOTOVLJENO OB VPLAČILU KOTIZACIJE.

 

PRIJAVA NA VADBO (KLIK)

PRIJAVITE SEBE IN SVOJEGA DOJENČKA NA VADBO ZA DOJENČKE PO METODI BFM®!

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih