SAŠKA H. KUHAR

(Ustanoviteljica centra in Avtorica BFM® programa)

 

- Author of BFM® (Baby Functional Movement program), UK and international

- Lecturer and Master Trainer for Baby Functional Movement (BFM®) program for professionals

- Founder of Center FM (functional movements from birth / educational center for parents and specialists), SLO

- Movement integration specialist (NMA/Newborn Movement Assessment™registered), USA

- Bachelor of Sports and Exercise Science (BSc Hons/BExSS), UK

- Personal Trainer (advanced EQF level 4) / PT academy, UK 

- Fitness instructor (ETM & Gym), UK

- Sports Nutrition Certification, UK

- Water based Exercise Certification (pre/post natal), UK

- Circuit based Exercise Certification, UK

- Indoor cycling ExerciseCertification, UK

- Body Tehnika Inštruktor, CRO

- Sports Academy (registered by Exercise professionals), UK

- Bachelor of TM Business Management (BSc Hons), UK 

 

Sem Saška Hribar Kuhar, ustanoviteljica in idejni vodja Centra FM, avtorica mednarodnega Baby Functional Movement (BFM®) programa, podjetnica in mamica, ki svoje poslanstvo in vse izkušnje srčno predajam vsaki ženski, mamici v pričakovanju in vsaki ženski, ki stopi v svet materinstva.

 

Skozi gibalni svet dojenčkov in malčkov želim spodbujati starše k empatičnemu starševstvu, ki se začne z rojstvom otroka. Spodbujam naravno vodenje in spodbujanje dojenčka, zato vas na srečanjih naučim kako svojega dojenčka opazovati in mu podati pravo informacijo ob pravem času, predvsem pa ga usmeriti na pot optimalnega funkcionalnega  - gibalno razvojnega procesa. 

 

Svojo karierno pot sem začela v Angliji (London), kjer sem živela in delovala dobro desetletje in tam tudi zaključila študij otroške športne pedagogike s specializacijo na področju gibalnega razvoja otrok od rojstva dalje. Kasneje sem pod okriljem mentorice Michelle Turner osvojila vsa znanja z poglobljenega področja funkcionalnosti gibanja od rojstva dalje in danes svoje znanje, s podkrepljenimi študijami in dognanji, predajam naprej - staršem, skrbnikom dojenčka in vsem tistim, ki se zavedajo pomena gibanja in kakšen vpliv ima na sam razvoj dojenčka.

 

Ves čas svojega delovanja v tujini sem (in sem še vedno) razpeta med Anglijo, Ameriko in Dubajem, kjer sem imela priložnost in čast delovati in svoje izkušnje pridobivati v najbolj elitnih vadbenih in gibalno - razvojnih centrih. In prav tovrstne izkušnje so me pripeljale do tega, da zdaj svoje sanje in skupek vseh pridobljenih znanj in izkušenj udejanjam in uresničujem v okviru svoje vadbe za dojenčke po metodi Baby Functional Movement (BFM®).

 

Vadba za dojenčke po metodi Baby Functional Movement  (BFM®), je plod disertacijskega dela Univerzitetnega študija v Veliki Britaniji (in je prevedeno v slovenski jezik kot e-book z naslovom "funkcionalna motorika dojenčka", 2017). Moje delo in izkušnje predajam staršem skozi vadbo za dojenčke po metodi BFM®, s čimer  vam ponudim globji uvid v razvojno-gibalni proces dojenčka.

 

S pomočjo izobraževanj, seminarjev in rednih srečanj v obliki funkcionalne vadbe za dojenčke, ki jih redno pripravljam z ekipo strokovnjakov želim razširiti zavest in zavedanje o tem, kako zelo pomembne so gibalno razvojne aktivnosti v dojenčkovem prvem letu,ter kako slednje vplivajo na dojenčkov gibalni in kognitivni razvoj.

 

"Splošno znano dejstvo danes je , da lahko kot zavedni starši odločilno vplivamo na dojenčkov gibalni razvoj, saj slednji ne predstavlja hermetično zaprtega procesa, temveč gre za dinamičen proces na katerega vplivajo različni dejavniki". Saška H.Kuhar

Skozi Baby Functional Movement (BFM®) program in personalizirane programe za dojenčke (vadba za dojenčke, masaža za dojenčke) in mamice (funkcionalna poporodna vadba za mamice), poskrbim, da starši dobite globji uvid v svet pomembnosti gibanja v obdobju, ki se prične z rojstvom otroka.

 

S svojim delom, premočrtnostjo in predanostjo se trudim, da so izkušnje znotraj našega Centra FM in mojih edinstvenih in skrbno zibranih programov  čim lepše in da vsakič znova iz centra oditete obogateni za novo znanje.

 

Naj vam moje delo in naša skupna srečanja služijo kot vodilo pri vaši vsakodnevni interakciji z dojenčkom, saj lahko z upoštevanjem vaj in navodil bistveno pripomorete h gibalnemu razvoju vašega dojenčka.

Obenem skozi pester in edinstven izbor  vadbeno - izobraževalnih progamov skrbim za redno, predvsem pa boljše in bolj optimalno počutje vsake ženske.

 

Naj bodo srečanja z mano, v moji družbi in v Centru FM nepozabna in bogatejša za še eno vse-življenjsko izkušnjo.

 

Center FM je moj svet, je moje delo in je vse tisto kar sem si vedno želela!

 

Saška Hribar Kuhar x

PRIJAVITE SEBE IN SVOJEGA DOJENČKA NA VADBO ZA DOJENČKE PO METODI BFM®!

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih