Avtorica programa

 

Saška H.Kuhar - dipl. (BExSS), Integrative Movement Specialist, Ustanoviteljica in avtorica Baby Functional Movement (BFM®) programa

 

 

Vsaka vadbena aktivnost pri dojenčku spodbuja naravno telesno aktivacijo funkcionalnega telesa, posamezne vaje gradijo mišično - skeletni sistem, povečujejo koordinacijo, krepijo dojenčkov imunski sistem, poskrbijo za pospešeno delovanje metabolizma, predvsem pa dvigujejo dojenčkovo razpoloženje in aktivirajo njegov um.

 

 

Sem Saška H.Kuhar, avtorica mednarodnega Baby Functional Movement (BFM®) programa, podjetnica in mamica, ki svoje poslanstvo in vse izkušnje srčno predajam naprej v obliki izobraževanj na področju gibalnega razvoja dojenčkov.

Skozi gibalni svet dojenčkov spodbujam naravno vodenje in spodbujanje dojenčka, zato vas na izobraževanjih naučim kako dojenčka opazovati in mu podati pravo informacijo ob pravem času, predvsem pa ga usmeriti na pot optimalnega funkcionalnega  - gibalno razvojnega procesa. 

Svojo karierno pot sem začela v Angliji (London), kjer sem živela in delovala dobro desetletje in tam tudi zaključila študij otroške športne pedagogike s specializacijo na področju gibalnega razvoja dojenčkov. Kasneje sem pod okriljem mentorice Michelle Turner osvojila vsa znanja z poglobljenega področja funkcionalnosti gibanja od rojstva dalje in danes svoje znanje, s podkrepljenimi študijami in dognanji, predajam naprej – praktikantom, staršem, skrbnikom in vsem tistim, ki se zavedajo pomena gibanja in kakšen vpliv ima slednji na sam razvoj dojenčka.

Ves čas svojega delovanja v tujini sem (in sem še vedno) razpeta med Anglijo, Ameriko in Dubajem, kjer sem imela priložnost in čast delovati in svoje izkušnje pridobivati v najbolj elitnih vadbenih in gibalno - razvojnih centrih. In prav tovrstne izkušnje so me pripeljale do tega, da zdaj svoje sanje in skupek vseh pridobljenih znanj in izkušenj udejanjam in uresničujem v okviru svojih izobraževanj po metodi Baby Functional Movement (BFM®).

Baby Functional Movement  (BFM®), je plod disertacijskega dela Univerzitetnega študija v Veliki Britaniji (in je prevedeno v slovenski jezik kot e-book z naslovom "funkcionalna motorika dojenčka", 2017).

 

'S pomočjo izobraževanj, seminarjev in rednih gostovanjih tako v Sloveniji, kot tujini, ki jih redno pripravljam z ekipo strokovnjakov želim razširiti zavest in zavedanje o tem, kako zelo pomembne so gibalno razvojne aktivnosti v dojenčkovem prvem letu, ter kako slednje vplivajo na dojenčkov gibalni in kognitivni razvoj'. 

Naj vam moje delo in naša skupna srečanja služijo kot vodilo pri vaši vsakodnevni interakciji z dojenčkom, saj lahko z upoštevanjem vaj in navodil bistveno pripomorete h gibalnemu razvoju dojenčka.

Certifikati

 

- Author of BFM® (Baby Functional Movement program), UK and international

- Lecturer and Master Trainer for Baby Functional Movement (BFM®) program for professionals

- Founder of Center FM (functional movements from birth / educational center for parents and specialists), SLO

- Movement integration specialist (NMA/Newborn Movement Assessment™registered), USA

- Bachelor of Sports and Exercise Science (BSc Hons/BExSS), UK

- Personal Trainer (advanced EQF level 4) / PT academy, UK 

- Fitness instructor (ETM & Gym), UK

- Sports Nutrition Certification, UK

- Water based Exercise Certification (pre/post natal), UK

- Circuit based Exercise Certification, UK

- Indoor Cycling Exercise Certification, UK

- Body Tehnika Inštruktor, CRO

- Sports Academy (registered by Exercise professionals), UK

- Bachelor of TM Business Management (BSc Hons), UK 

Splošno znano dejstvo danes je , da lahko kot zavedni starši odločilno vplivamo na dojenčkov gibalni razvoj, saj slednji ne predstavlja hermetično zaprtega procesa, temveč gre za dinamičen proces na katerega vplivajo različni dejavniki.

 

 

Saška H.Kuhar, dipl. (BExSS), Integrative Movement Specialist

imate vprašanje?

zastavite ga avtorici baby functional movement programa!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih