DOBRODOŠLI NA SPLETNI STRANI CENTRA FM!

Masaža dojenčka je umetnost poslušanja, umetnost komunikacije preko vašega ljubečega dotika. Dotik je za dojenčka namreč izrednega pomena. S svojim nežnim, ljubečim dotikom mu sporočamo, da je ljubljen, varen, spoštovan in dobrodošel na tem svetu.

 

Ljubeč dotik vpliva na dojenčkov tako duševni, kot tudi telesni razvoj. Z njim lahko pri dojenčku vplivamo na zmanjšanje stahu, tesnobe, bolečine, posledično pa mu s tem pomagamo razvijati zaupanje vase, ter v svet okoli sebe.

 

 

Tečaj je namenjen staršem skupaj z dojenčki starimi 0-12 mesecev, pridobljena znanja in prijemi pa vam bodo v pomoč v vseh obdobjih otrokovega življenja, saj se boste naučili tudi kako se ga masira in z njim poveže v vseh obdobjih odraščanja.

 

Tečaj obsega 5 srečanj, na katerih se boste po korakih naučili blagodejne masaže dojenčkovega celotnega telesa, spoznali boste moč dotika, dojenčkovo komunikacijo in še poglobili in utrdili vašo vez.  Tečaj je primeren tudi za prezgodaj rojene dojenčke, dojenčke s pomanjšanim in povišanim mišičnim tonusom, dojenčke s krči, dojenčke s posebnimi potrebami - skratka za prav vsakega dojenčka.

 

Masaža ima učinek tudi na tistega,ki masira, tako da je zelo priporočljiva za mamice, ki preživljajo poporodno depresijo ali potrtost, ter očke, ki lahko kvalitetno nadomestijo "izgubljeni" čas z dojenčkom.

 

Tečaj poteka v prijetnem okolju našega centra, ob nežni glasbi, ki ustvarja sproščujoče vzdušje. Starši in dojenčki se tako lažje sprostijo in  povežejo, ter tako v ritmu otroka, pod njegovimi pogoji in na njegovo željo osvajajo nežne masažne prijeme, ki so enostavni in izhajajo iz indijske ter švedske masaže, refleksologije in joge.

Poteka v dopoldanskem času, 1 tedensko in traja od 60 do 90 minut. Zajema vodeno sprostitev, spoznavanje masažnih prijemov in gibov (po segmentih), teoretičnega dela, ter aktualne diskusije o perečih tematikah.

 

Tečaj masaže za dojenčke, ki je mednarodno certificiran tečaj pod vodstvom mednarodno priznane organizacije IAIM (INTERNATIONAL ASSOCIATION OF INFANT MASSAGE) in deluježe 35 let praktično po celem svetu (trenutno v 74ih državah po svetu). Program podpirajotudi zdravniki, pediatri, fizioterapevti, logopedi, medicinske sestre, babice, psihologi, psihiatri in ostalostrokovno usposobljeno zdravstveno osebje. V vseh teh letih je bilo narejenihže ogromno raziskav, ki govorijo v prid masiranih dojenčkov. (Eden takšnih eksperimentov je "raziskava dotika", pod taktiriko Harry-ja Harlow-a, ki je z raziskavo na opicah ugotovil, da je dotik ključen za preživetje in razvoj zrele osebnosti). DOTIK= mati vseh čutov in ima bistveno večjo sporočilno moč, kot katerakoli beseda.

 

Kaj so o tečaju in masaži povedali starši?

- "Dojenček se pomiri tekom masaže in vidno uživa v tem najinem novem ritualu."

- "Pred tem je spal zelo na kratko, od kar pa se redno masirava, pa spi dalj časa skupaj in se zbuja zelo dobre volje."

- "Paše mu masaža pred spanjem in ponavadi kar zaspi, tako da ga kar pustim spati."

- "Ko vzamem olje že točno ve, da bo sledila masaža in vidno pokaže, da se je veseli."

- "Zelo prijeten ambijent, lepo okusno urejen, oddaja neko toplino in energijo. Prijetna sproščujoča glasba, te popelje na kraj, kjer najdeš svoj notranji mir. Masaža dojenčkov z Majo je super, naši sončki pa se res vidno sprostijo in uživajo. Že sedaj se veselim naslednjega srečanja."

- "Masažo dojenčka bi priporočila vsem staršem, ker je res super."

 

Tečaj vključuje:

- kvalitetno olje za masažo dojenčka

- rutino za pomiritev trebušnih krčev

- gradivo z opisom vseh prijemov za masažo dojenčka, tabelo stanja budnosti, poglavje o oljih za masažo, predloge za masažo dojenčkov / otrok, ko odraščajo, kaj nam govori dojenček, kaj narediti kadar vaš dojenček joka, itd.

- prepevanje zabavnih pesmic za otroke

- topla in prijetna dvorana prečudovitega Centra FM

- pijačo za osvežitev in prigrizke za energijo

- podelitev diplome za opravljen tečaj

 

Masaža dojenčka je že stara veščina, katera je bila del vsakdanje nege, sporazumevanja in povezovanja z dojenčkom. Zakaj ne bi le-ta postala tudi del vašega vsakdana z vašim novorojenčkom oz. dojenčkom?

 

TEČAJ MASAŽE DOJENČKA V CENTRU FM IZVAJA Maja Štrukelj

 

NASLEDNJI TEČAJ MASAŽE DOJENČKA SE PRIČNE:

Dan: torek 8.maj 2018 (5 zaporednih torkov)

Ura: 9.30 

 

PRIJAVITE SEBE IN SVOJEGA DOJENČKA!

RAZVOJNO - GIBALNI PROGRAM ZA DOJENČKA 

 

 

 

ZA PRIJAVO NA E-NOVICE VNESITE SVOJ ELEKTRONSKI NASLOV

Želite svojo storitev izvajati v prijetnih in urejenih prostorih?

 

Center FM, ki se nahaja v IOC Trzin ter se razprostira na več kot 500m2, nudi izvajalcem kvaliteten in nadstandardno urejen prostor v katerem lahko svojo storitev izvajajo na najvišjem nivoju!

 

DNEVNE VSEBINE NA FB

(stisnite "LIKE")